Vanliga frågor

Gör det inte ont runt mitt barns nacke då han/hon ”hänger” i den? 

Nej. Baby swimmer är ergonomiskt utformad med extra stöd för hakan. Glöm inte bort att barnet väger mycket mindre i vattnet och får därför inte ont.

 

Kommer ringen att lossna vid bad?

Nej, kardborrebanden på både över- och undersidan är starka och håller ihop ringen runt barnet.

 

När kan jag börja använda ringen till mitt barn?

Du kan börja använda ringen vid ditt barns första bad. En bra utgångspunkt är att börja med bad när naveln läkt.

 

Vilken storlek på ring ska jag välja?

Vanligtvis används ringen under barnets första levnadsår. Om du börjar nära efter födseln är den mindre ringen att rekommendera. Om ditt barn väger 6kg eller mer är det läge att överväga att köpa den större ringen. Ringens spännband är justerbara, så du kan få den att passa ditt barns kroppsform bra.

 

Är det säkert att använda simringen?

Säkerhet är det allra viktigaste. Baby Swimmer är CE- certifierade enligt EU-standard. Uppe på ringen hittar du en märkning som visar att ringen är individuellt testad, fylld med luft och kontrollerad efter skador, innan den packas och lämnar fabriken. Naturligtvis ska du ändå ALDRIG lämna ditt barn utan uppsyn och alltid ha barnet inom en armlängds avstånd.

 

Mitt barn vill inte ha ringen runt nacken, vad ska jag göra?

Om din baby inte verkar vara beredd på att testa ringen i vattnet eller visar rädsla för den så kan du låta han/hon leka med den innan. Visa att den är rolig och vänj på så sätt ditt barn vid den.

 

Hur rengör jag ringen?

Simringen tvättas bäst med mild tvål och ljummet vatten. Tvätta inte simringen under högt tryck eller kokhett vatten. Använd heller inte frätande rengöringsmedel eller andra medel som kan påverka ringens material negativt.

 

Varför kommer det upp vatten på ringen?

När ditt barn blir tyngre och mer aktivt i vattnet kommer han/hon att kunna luta ringen lite grand, vilket gör att vatten kan komma in över kanten. Detta är ingen farlig situation eftersom näsan kommer att vara ovanför vattnet och du endast är en armlängds avstånd ifrån och kan på så sätt hjälpa till att avlägsna vattnet. Om detta händer ofta så kan det vara så att ditt barn växt ur ringen och kanske njuter av sitt bad bättre utan den.